Nieuwe bedreigingen  

Dagelijks worden er tienduizenden nieuwe Malware-attacks uitgevoerd, die steeds verfijnder te werk gaan en daarom des te gevaarlijker zijn. Steeds vaker kiezen Cybercriminelen hun doelwitten gerichter en verpakken Malware in bedrieglijk goed geïmiteerde “echte” berichten of sites.

Het traditioneel aan elkaar knopen van verschillende beveiligingsoplossingen  voor verschillende beveiligingsvraagstukken biedt geen goede bescherming en is niet meer van deze tijd. De opkomst van Cloud, Mobility, Social Media en het groeiende gebruik van Applicaties, Tools en Apps leiden er vaak toe dat organisaties worstelen om adequate beveiliging te garanderen over alle lagen van het netwerk. De toenemende mobiliteit maakt de beveiliging bovendien gecompliceerder en vergroot het risico op dataverlies.

Door het toenemende gebruik van privé of door het bedrijf verstrekte mobiele apparaten is een uitdaging voor elke IT-afdeling. Al die verschillende devices, modellen en platforms moeten zodanig worden ondersteund zodat de bedrijfsgegevens ten alle tijde veilig te benaderen zijn door de medewerkers.

Een Multi-Functional Printer op de gang, zichtbaar in het netwerk en vaak voorzien van harde schijf. Hier vinden wij vaak privacygevoelige informatie, maar soms ook bedrijfskritische data. Deze MFP is feitelijk een server inclusief opslag die niet in het doorgaans; fysiek beveiligde datacenter of de server ruimte staat, maar gewoon op de gang. Aanvallen op de “printers” kunnen worden uitgevoerd met aangepaste firmware, open communicatie poorten, misbruikte protocollen en gestolen hardware onderdelen. 

Opbellen
E-mail
Info