112secure-U Security Operations Center-a-a-Service

Op basis van eigen ervaring, onderzoek en bevindingen uit verschillende onderzoeken van IBM, Gartner, NCSC, ea; zien wij dat MKB bedrijven de veel voorkomende technische beveiligingsmaatregelen hebben genomen.  

Bij deze maatregelen kan er gedacht worden aan een firewall en een anti-virus software. Deze verschillende maatregelen genereren meldingen, echter is er bij MKB'ers een gebrek aan tijd en/of specialisme om deze meldingen te monitoren en er adequaat op te reageren.

Om een beveiligingsincident in de toekomst te voorkomen of heden te onderdrukken, is het van belang dat deze meldingen worden gemonitord, vooral omdat deze meldingen vaak beveiligingsincidenten tijdig aangeven.

Wij ondersteunen u op het gebied van implementatie, monitoring, analyse, en bieden overzichtelijke rapportages en adviseren daar waar nodig!

Maandelijkse rapportage

Beveiligingsrisico’s worden maandelijks gerapporteerd, waarvan de impact en kansen in begrijpelijke taal worden uitgelegd. Op basis hiervan kunt u beslissen om actie te ondernemen.

Responstijd

Wij reageren binnen 2 uur op hoge/kritische beveiligingsrisico’s en -incidenten in de vorm van een behandelingsplan afhankelijk van het risico. In kritische/acute gevallen zullen wij, conform afspraken in de overeenkomst, direct actie ondernemen als onderdeel van incident response. U kunt hierbij gebruik maken van onze strippenkaartdienst of per uur betalen.

Op kritische beveiligingsrisico’s reageren wij binnen 1 uur en op hoge beveiligingsrisico’s reageren wij binnen 2 uur. Overige beveiligingsrisico’s worden de eerst volgende werkdag binnen responsetijd behandeld waarbij wij vooraf controleren of het een false/positive betreft.  

24/7 monitoring

Wij monitoren 24/7 uw infrastructuur op dreigingen die spelen. Middels de meldingen die wij binnenkrijgen worden wij direct op de hoogte gesteld van anomalieën in uw infrastructuur. Als de situatie erom vraagt nemen wij volgens de overeenkomst tijdig contact met u op om de anomalie in de infrastructuur te beoordelen of samen met u de aanval te remediëren.


 
Opbellen
E-mail
Info