Honeypot-a-a-S

Een Honeypot kan het best worden omschreven als lokaas om hackers te betrappen. In een Honeypot worden geëmuleerde netwerkprotocollen, kwetsbaarheden en nep gegevens opzettelijk zeer verleidelijk en toegankelijk gemaakt. Het doel is om een ​​hacker te misleiden en aan te trekken tot de geëmuleerde desinformatie.

Iedereen die betrapt wordt op ongeautoriseerde toegang tot de Honeypot, wordt gezien als indringer. Op basis hiervan informeren wij de aangewezen contactpersonen en wordt er gekeken waar het verkeer vandaan komt om zo een gecompromiteerde cliënt of een verbinding te onderzoeken.

Een Honeypot doet zich voor als een normaal apparaat, zoals een computer of server, maar is net iets interessanter om te hacken. Wanneer een aanvaller reageert op onze Honeypot, detecteren wij de hacker en houden wij deze Cybercrimineel bezig en geïnteresseerd in ons "nep apparaat".

Terwijl wij de hacker bezig houden, stellen wij u direct op de hoogte van de aanval. Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie, zodat u direct kunt reageren met dichten van het lek, uitvoeren van updates en het sluiten van poorten in uw netwerk. Wij verzamelen data over de hacker, aanval en de bron en stellen dit op in een rapport voor uw verzekering en verdere juridische stappen.

Naast het feit dat wij weten dat er iemand bezig is kost de Honeypot de inbrekers ook kostbare tijd en leidt het ze af. Hiermee kan de schade worden beperkt en tevens gelijk ook belangrijke informatie over de aanvaller(s) worden verzameld. Op deze manier kunnen we weer de beveiligingsmaatregelen verbeteren.


Opbellen
E-mail
Info